Welkom bij Tardelli

Wij gaan een nieuw voetbaltijdschrift maken over voetbalhistorie. Tardelli is het lezersmagazine over voetbal in de jaren 1965-1990. De gloriejaren van het Nederlandse voetbal, al kijkt het blad ook over de Nederlandse grenzen.

Een blad voor lezers, meer dan voor plaatjeskijkers. Foto’s kunt u immers met een paar drukken op de knop overal op het internet vinden. Onze doelstelling is de mooiste verhalen te schrijven die denkbaar zijn over deze boeiende periode in de voetbalgeschiedenis. Verhalen die de gepassioneerde voetballiefhebber gelezen móet hebben!

Van de makers van Half 3
U kent de makers van Tardelli van het voormalige Half 3. We publiceerden tussen april 2010 en begin 2015 achttien edities van dit voetbalhistorische magazine. Nadat we gestopt waren, kregen we doorlopend verzoeken van lezers (misschien niet wekelijks, maar toch zeker maandelijks) of we toch niet weer wilden starten. Steeds bleven nummers nabesteld worden. In ons achterhoofd bleef altijd de behoefte om onze verhalen op te schrijven. Heb je eenmaal zoiets gedaan, verlaat het je nooit.

Toch hebben we gemeend om Half 3 niet nog eens af te moeten stoffen, maar met iets nieuws te beginnen. Wat goed was aan Half 3, nemen we mee. Wat beter kon, gaan we nog beter doen. En we voegen nieuwe elementen toe. Met name rubrieken waarin u, de lezer, zelf een rol kunt spelen. U kunt vertellen over uw bijzondere ontmoeting met een topspeler van weleer. U kunt aandacht komen vragen voor die ene ster die iedereen vergeten lijkt. De interactie tussen de lezers en onze redactie wordt nog aanmerkelijk groter. Zo maken we samen Tardelli.

De markt voor voetbalbladen heeft de afgelopen jaren bepaald niet stilgestaan. Half 3 opende een reeks van nieuwe initiatieven. Eerst was er Panenka Magazine, blad voor liefhebbers van voetbalromantiek, fancultuur en stadionbeleving. Daarna kwamen Staantribune, een uitgave meer in het verlengde van Johan, een vermaard blad van weleer, en Santos. We lezen ze met groot genoegen.

De grootste gemene deler van deze bladen is, dat ze vooral berichten over voetbal buiten de lijnen. Tardelli gaat over voetbal binnen de lijnen: de onvergetelijke wedstrijden, de briljante spelers, de noeste werkers, de cultfiguren, de trainers die voetbal een gezicht gaven. Het brengt je even terug naar de jaren van je jeugd. Om de jaren 1965-1990 en om het veld staat geen schrikdraad – we kunnen er best eens iets buiten treden – maar we blijven in beginsel bij voetbal óp het veld en uit die tijd.

We hebben er ontzettend veel zin in!

Tardelli komt er, als u dat wilt
Er is wel een ‘mits’. Een magazine kan niet zonder lezers. Tardelli komt er als u dat wilt.

Allereerst gaan we een zgn. 0-nummer (nul-nummer) maken. Met deze editie, verkrijgbaar via onze site en voor het vriendschappelijke prijsje van € 7,95 (geen verzendkosten), hopen we uw interesse in een lidmaatschap van Tardelli op te wekken.

We hoeven er niet rijk van te worden, maar moeten bestaansrecht hebben. Daarvoor hebben we 400 abonnees nodig. Zodra we die hebben (en daar nemen we 3 maanden voor nadat het 0-nummer is uitgebracht), maken we in het eerste jaar zes nummers. Continueren daarna voldoende mensen hun abonnement, gaan we uiteraard door. De procedure is eenvoudig: u meldt zich aan via de site. Wij sturen u een bevestiging van uw aanmelding en geven u een bericht zodra we het gewenste aantal abonnees bereikt hebben en Tardelli er daadwerkelijk komt. Pas dán betaalt u.

We hopen dat u erbij bent!

Nieuwsbrief
Vul hieronder uw gegevens in en u ontvangt met enige regelmaat onze nieuwsbrief.