De cover van Tardelli 1 is bekend

Hij is klaar, de cover van de nieuwe Tardelli die op 18 mei uitkomt. Hij wordt gesierd door een van de meest bijzondere voetballers uit de jaren 1965-1990, te weten Socrates. Spelmaker, arts, socialist, filosoof, kettingroker en alcoholist. Roberto Pennino beschrijft de fascinerende loopbaan van ‘de dokter’. Verder hebben we een groot interview met Jan Ruiter, de keeper die met Anderlecht Europees succes boekte maar slechts eenmaal in Oranje speelde. En we belichten Tonny van Leeuwen, de doelman die in het seizoen 1970/1971 slechts zeven tegendoelpunten incasseerde, hetgeen hem uiteindelijk fataal werd. Waarom kon Van Leeuwen de druk in Oranje niet aan?

We keken zonder voorinformatie naar Barcelona-Feyenoord 1974, de clash tussen Cruijff/Neeskens en Van Hanegem. Schrijver en uitgever Chris Willemsen (o.m. van De Moeder Aller Nederlagen en Het Beste Nederlands Elftal Aller Tijden) componeerde zijn favoriete team. In het kader van de analyse Oranje 1974 vs Oranje 1988 ditmaal Wim Suurbier en Berry van Aerle, de rechtsbacks. Natuurlijk schreef David Endt opnieuw een column, Roberto Pennino beschrijft zijn ontmoeting met Roda JC in 1986 en Jurriaan van Wessem haalt Carlos Bianchi uit de vergetelheid.

Tardelli is nu al te bestellen via de bestelpagina op deze site, en tot 5 mei zonder verzendkosten. Wees er dus snel bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief
Vul hieronder uw gegevens in en u ontvangt met enige regelmaat onze nieuwsbrief.