Nu te bestellen: Ruwe bolstâh, de biografie van Aad Mansveld

In de geschiedenis van ADO en FC Den Haag is er maar één boegbeeld: Aad Mansveld. Op 14 juli van dit jaar zou Mansveld 75 jaar zijn geworden, was hij niet al in 1991 overleden. Of hij echt de beste speler in de Haagse geschiedenis is geweest, kan nooit helemaal objectief worden vastgesteld. Hij was zeker de meest spraakmakende. Om Aadsjuh was altijd wat te doen: of het nu door geweldig spel was, botte pech die hij diverse malen tegenkwam, olijke fratsen, bijzondere escapades op het veld of door opzienbarende transfers. Aad Mansveld was eigenlijk nooit uit het nieuws. Aan Aad was geen ontkomen.

Hoe werd het schoffie uit Laakkwartier een Haags voetbalicoon? Waarom slaagde hij niet bij Feyenoord en FC Utrecht? Waarom bleef het in Oranje, ondanks zijn onmiskenbaar grote kwaliteiten, bij zes luttele interlands? Hoe ging die legendarische wedstrijd tegen West Ham United ook alweer? En klopt het beeld van die praatjesmaker, die kiezelharde verdediger, dat toonbeeld van Haagse bluf eigenlijk wel?

Bestel reeds nu Ruwe bolstâh, het alles vertellende verhaal van Aad Mansveld. Geschreven door Ruud Doevendans, onder meer de biograaf van Jan van Beveren, schrijver van Tussen Twee Finales alsmede uitgever en hoofdredacteur van Tardelli. Het boek met bijna 300 pagina’s en veel fraai fotomateriaal komt omstreeks 14 juli uit.

Bestel: hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief
Vul hieronder uw gegevens in en u ontvangt met enige regelmaat onze nieuwsbrief.