Op 24 juli uit, en nu al te bestellen: Tardelli 14

Ook voor Tardelli 14 zijn we er weer in geslaagd een zeer spraakmakende interviewgast aan de haak te slaan. We hadden een lang gesprek met niemand minder dan Paulo Roberto Falcao. De briljante Braziliaanse middenvelder nam ons mee terug naar zijn jeugd in Porto Alegre, het Braziliaanse team op het WK 1982 en zijn succesjaren bij AS Roma.

In dit nummer publiceren we ook de officiële Tardelli Top 100 van de beste voetballers aller tijden. Jullie stuurden massa’s lijstjes in, en de uitslag is ronduit spectaculair. Tipje van de sluier …? Nee, we houden spanning er nog even in. Maar het is het wachten waard!

Tardelli 14 komt omstreeks 24 juli uit. Het nummer is nu voor te bestellen, klik hier
Tot 15 juli rekenen we géén verzendkosten.

Verder onder meer in Tardelli 14:

  • Jurriaan van Wessem schreef het verhaal van Saint-Étienne in de jaren 70 (3x tegen PSV, 1x EC-finalist) en schreef een brief aan de onlangs overleden trainer Robert Herbin.
  • We kijken terug op de spectaculaire halve finales in de DFB Pokal 1984: 2 wedstrijden met verlenging, 23 goals (en nog een replay op de koop toe).
  • Een uitgebreid portret van Mario Coluna, de leider van Benfica in de jaren 60: 5 keer Europa Cup-finalist, 2 keer winnaar. Coluna, de ‘vader’ van Eusebio.
  • In de Terugkeek: de ‘testwedstrijd’ om de Belgische titel 1986 tussen Club Brugge en Anderlecht.
  • We schrijven veelal over voetbal in de jaren 1965-1990, maar gaan daar voor één keer geheel buiten: de bijzondere geschiedenis van Leigh Richmond Roose, innovatieve keeper in de vroege 20ste eeuw, de man voor wie de spelregels aangepast moesten worden.

Alvast veel leesplezier gewenst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief
Vul hieronder uw gegevens in en u ontvangt met enige regelmaat onze nieuwsbrief.