De Brief aan Diego Maradona in Tardelli 16

Beste lezers,

Vandaag, 25 november 2020, is een zwarte dag voor alle voetballiefhebbers: Diego Armando Maradona is overleden. Een turbulent leven, dat al na zestig jaar eindigt. Of hij nu wél of níet de beste aller tijden is, Maradona is hoe dan ook Hét Verhaal uit de voetbalgeschiedenis. Geen speler combineerde dergelijke onwaarschijnlijke kwaliteiten met zo’n extreme levenswandel.

Dat ik u schrijf, heeft nóg een reden. In Tardelli 16, die een dezer dagen bij de lezers op de mat valt, schrijft onze redacteur Roberto Pennino een brief aan Maradona. Hij beschrijft daarin vooral een persoonlijke ervaring die hij met hem had, enige jaren geleden toen Maradona met zijn club in Nederland was. Uiteraard konden wij niet weten welk lot Maradona tussentijds zou treffen. De magazines zijn inmiddels verstuurd en dus niet meer tegen te houden. Roberto schrijft aan het einde dat hij Maradona graag eens zou vragen hoe het is om Maradona te zijn, maar lang niet meer te kunnen wat je ooit hebt gekund. Die vraag kan helaas niet meer daadwerkelijk gesteld worden.

Het leek ons goed u te informeren, zodat u ‘De Brief aan Maradona’ en de omstandigheden waaronder we die publiceren, beter kunt plaatsen.

Maradona. De mens is dood. De voetballer blijft altijd bestaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief
Vul hieronder uw gegevens in en u ontvangt met enige regelmaat onze nieuwsbrief.