Tardelli stopt na editie 26 (juli)

Beste lezers,

In januari 2018 startte ik als uitgever en hoofdredacteur een initiatief: Tardelli. Een voetbalmagazine genoemd naar de gepassioneerde Italiaanse middenvelder Marco Tardelli, beroemd door zijn extatische juichen in de WK-finale 1982 maar bovenal inspirerend door zijn energieke manier van voetballen.

Intussen zijn we, inclusief het zgn. 0-nummer, 24 edities verder. We hebben ongelooflijk veel gedaan, prachtige verhalen gepubliceerd en vele grootheden kunnen interviewen. Wie me vroeger ooit had verteld dat ik rondom het jaar 2020 gesprekken met Joachim Streich, Willem van Hanegem, Daniel Passarella, Dino Zoff en Zico zou kunnen publiceren, had ik uitgelachen. Of Hallvar Thoresen, Mario Kempes, Jean-Marie Pfaff, Ralf Edström en Roberto Rivelino. Maar het is wel gebeurd. Tardelli heeft zich, mede door de enthousiaste medewerking van een aantal voortreffelijke vaste medewerkers, een unieke plaats verworven in het landschap van voetbalmagazines.

Tussen 2010 en 2015 maakten we ook al achttien edities van Half 3: in totaal 430 unieke artikelen over voetbalgeschiedenis. Een prachtig oeuvre waarop ik als uitgever en maker trots ben. Maar aan alles komt ooit een einde. Er zijn het laatste jaar veel mooie dingen op mijn pad gekomen, die veel tijd vragen. Daarom dit bericht om aan te kondigen dat Tardelli gaat stoppen.

Tardelli 26, die in juli uitkomt, wordt het laatste nummer. Dat wordt tegelijkertijd een bijzondere editie, want we maken van Tardelli 26 de WK 1982-special. Het wordt een topnummer, dat staat nu al vast. Een meer dan waardige afsluiting.

Voor nu: de focus op de komende drie nummers, 24 (maart), 25 (mei) en 26 (juli). Daarmee gaan we jullie ongetwijfeld weer een aantal genoeglijke uren bezorgen!

Vriendelijke groet,

Ruud Doevendans
Uitgever en hoofdredacteur van Tardelli

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief
Vul hieronder uw gegevens in en u ontvangt met enige regelmaat onze nieuwsbrief.