Tot 24/5 zonder verzendkosten: Tardelli 25

In de 25 nummers die we vóór de nieuwe editie maakten, stond Johan Cruijff nog nooit op de cover. Dat is een omissie die we met Tardelli 25 inhalen. Het is immers precies vijftig jaar geleden dat Cruijff voor beide goals tekende in de Europa Cup-finale, als clubspeler zonder meer zijn ‘finest hour’. Natuurlijk kunnen we hem niet meer interviewen, maar wel de destijds 19-jarige Gabriele Oriali die geacht werd hem uit te schakelen. We spraken Oriali over zijn, zoals hij dat zelf omschrijft, onmogelijke opdracht. Terwijl hij de trucs van Cruijff uit zijn hoofd kende.

Tardelli 25 heeft een hoog gehalte aan succesvolle spelers en teams. Harry Walstra portretteerde Wolfgang Overath, wereldkampioen en weldoener. Jurriaan van Wessem verdiepte zich in Pietro Paolo Virdis, de spits die hij ‘gebruikte’ om met het thuisfront te communiceren. Roberto Pennino dook in de carrière van José Altafini, alias Mazola, en sprak ook met de doelpuntenmachine van weleer. Ruud Doevendans keek terug op de ongelooflijke opgang van Nottingham Forest onder Brian Clough, van een middenmoter in de Second Division tot tweemaal de beste van Europa.

Tardelli 25 omvat nog veel meer, zeker voldoende voor een aantal genoeglijke uren over het voetbal in de jaren 60, 70 en 80. Het nummer is tot 24 mei zonder verzendkosten te bestellen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief
Vul hieronder uw gegevens in en u ontvangt met enige regelmaat onze nieuwsbrief.