Tardelli 17 met Roberto Rivelino komt uit!

Op 29 januari komt Tardelli 17 uit! We hebben er een fantastische editie van gemaakt. Het openingsartikel is een groot interview met een van de absolute sterren van het wereldvoetbal in de jaren 70: Roberto Rivelino. Maar óók een absolute must read is het verhaal met Abraham Klein, de scheidsrechter uit Israël. Klinkt misschien niet heel bijzonder, maar is het wel! Klein overleefde de holocaust, hervond als opgroeiende knaap zijn leven in … Apeldoorn, liet zich niet weerhouden door politieke omstandigheden en negatieve lobby’s en werkte zich met een bijna maniakale toewijding op tot ’s werelds beste scheidsrechter.

Continue reading

De Brief aan Diego Maradona in Tardelli 16

Beste lezers,

Vandaag, 25 november 2020, is een zwarte dag voor alle voetballiefhebbers: Diego Armando Maradona is overleden. Een turbulent leven, dat al na zestig jaar eindigt. Of hij nu wél of níet de beste aller tijden is, Maradona is hoe dan ook Hét Verhaal uit de voetbalgeschiedenis. Geen speler combineerde dergelijke onwaarschijnlijke kwaliteiten met zo’n extreme levenswandel.

Dat ik u schrijf, heeft nóg een reden. In Tardelli 16, die een dezer dagen bij de lezers op de mat valt, schrijft onze redacteur Roberto Pennino een brief aan Maradona. Hij beschrijft daarin vooral een persoonlijke ervaring die hij met hem had, enige jaren geleden toen Maradona met zijn club in Nederland was. Uiteraard konden wij niet weten welk lot Maradona tussentijds zou treffen. De magazines zijn inmiddels verstuurd en dus niet meer tegen te houden. Roberto schrijft aan het einde dat hij Maradona graag eens zou vragen hoe het is om Maradona te zijn, maar lang niet meer te kunnen wat je ooit hebt gekund. Die vraag kan helaas niet meer daadwerkelijk gesteld worden.

Het leek ons goed u te informeren, zodat u ‘De Brief aan Maradona’ en de omstandigheden waaronder we die publiceren, beter kunt plaatsen.

Maradona. De mens is dood. De voetballer blijft altijd bestaan.

Nieuwsbrief

Vul hieronder uw gegevens in en u ontvangt met enige regelmaat onze nieuwsbrief.